Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 230g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |