Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Ugotuj komosę. 2. Wykrój twardą łodygę z jarmużu. 3. Pokrój awokado. 4. Wymieszaj składniki z przyprawami do smaku.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 230g |
7,15 zł
(13,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 80g |
2,24 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Daktyle suszone | 10g |
0,32 zł
(3,19 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Mak niebieski | 5g |
0,16 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy nerkowca | 15g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.2g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 56g |
1,79 zł
(7,99 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
0,56 zł
(4,19 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |