Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 2g |
![]() |
|
Awokado | 240g |
![]() |
|
Banan | 400g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 50g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 200g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 175g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 10g |
![]() |
|
Malina | 140g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 60g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka ziemniaczana | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 120g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |