Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Cynamon | 5g |
0,64 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 7g |
0,31 zł
(2,19 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
0,22 zł
(1,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 10g |
0,28 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 600g |
2,62 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
2,24 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 290g |
2,24 zł
(2,78 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
1,19 zł
(9,49 zł) |
|
Musztarda | 20g |
0,26 zł
(2,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 12g |
0,60 zł
(12,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 100g |
1,83 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory | 300g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Rzeżucha | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 150g |
3,11 zł
(4,98 zł) |
|
Sałata lodowa | 100g |
1,71 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 100g |
9,96 zł
(9,96 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |