Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 136g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 1170ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |