Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 11g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 110g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 45g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 3g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 21g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 370g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 6ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |