propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 10g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 50g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 80g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 204g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 220g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pestki dyni | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 1170g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śmietana 18% | 20g |
![]() |