Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Granat | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło | 9g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 595g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rukola | 50g |
![]() |
|
Sałata | 30g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 90g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |