Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 135g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 25g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 101g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |