1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
| Gruszka | 250g |
1,75 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 140g |
1,08 zł
(1,39 zł) |
|
| Kalafior | 300g |
5,00 zł
(9,99 zł) |
|
| Kiwi | 150g |
2,25 zł
(7,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 105g |
12,56 zł
(14,95 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
0,37 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 15g |
0,13 zł
(8,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki owsiane | 20g |
0,13 zł
(3,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 135g |
1,01 zł
(2,99 zł) |
|
| Rzeżucha | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
5,38 zł
(5,38 zł) |
|
| Sok pomarańczowy | 40g |
0,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda | 1220ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Śliwki suszone | 80g |
2,66 zł
(4,99 zł) |