Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 100g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 272g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 30g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mieszanka przypraw garam masala | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 300ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 180g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 500g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |