Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 182g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |