Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 120g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |