Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 220g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 320g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
![]() |
|
Marchew | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |