Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czosnek | 9g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 272g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 220ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 350g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Pomidory | 630g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 40g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 7g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |