Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
3,11 zł
(13,99 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Dynia | 250g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
0,13 zł
(1,29 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Kiełki brokuła | 24g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 12g |
1,44 zł
(2,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 400g |
3,28 zł
(5,58 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 60ml |
0,21 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 60g |
0,22 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Por | 70g |
1,21 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
3,24 zł
(5,99 zł) |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |