1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 60g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 138g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 80ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 90g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 36g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |