1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 35g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 290ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 95g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |
|
Woda | 600ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |