Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 375ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 45g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |