Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Kurczaka pokroić w kostkę, wymieszać wraz z kurkumą, curry i solą. Na patelnie dodać 1 łyżkę oleju, wrzucić kurczaka i podsmażyć do zarumienienia. Do miski dodać pokrojone mango, sałatę lodową, kukurydzę, paprykę, oraz kurczaka. Wymieszać wszystko razem.
Dodać sos (1 łyżka miodu, 1 łyżka musztardy, 1 łyżka wody, 1 łyżeczka oliwy z oliwek).
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 310g |
![]() |
|
Kurkuma | 10g |
![]() |
|
Mango | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 106ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |