Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 9g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czarne jagody | 375g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Migdały | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mięta suszona | 1g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 750ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 150g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 150g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 9g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |