Zmiksuj wszystko w blenderze
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 390g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 80g |
![]() |
|
Bułka tarta | 20g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 45g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mak niebieski | 5g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Mango | 120g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 25g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 250g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |