Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 350g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Marchew | 135g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1.2g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |