propozycja przepisu przysłana przez: Zefios
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 0.25g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 35g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 306g |
![]() |
|
Kabanosy | 23g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 45g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Ksylitol | 42g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 1020g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |