Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 230g |
![]() |
|
Cebula | 90g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Czosnek | 11g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 170g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 462g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 115g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 40g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 32g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1.1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Por | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 280g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |