Cebulę zeszklić na oliwie, dodać czosnek, później kmin rzymski, oregano i odrobinę chilli. Przestudzić. Mielone mięso z indyka wymieszać z posiekaną pietruszką, cebulą z przyprawami, dodać sól i pieprz. Uformować kotleciki i piec w nagrzanym piekarniku (180-200st) przez ok. 20 - 25 min. Można też usmażyć, ale wiadomo - pieczone będzie lżejsze. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać troszkę oleju z suszonych pomidorów, kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, doprawić miętą (może być suszona). Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 1g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 240g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 6g |
![]() |
|
Czosnek | 24g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 900g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 20g |
![]() |
|
Kalafior | 200g |
![]() |
|
Kasza gryczana | 60g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 2g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mięso mielone z indyka | 400g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200g |
![]() |
|
Mięta suszona | 2g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 125ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 60g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 7g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 3g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy (ciemny) | 90g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Suszone pomidory | 120g |
![]() |
|
Szpinak | 40g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |