Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 260g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.2g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jarmuż | 250g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 350g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 3g |
![]() |
|
Marchew | 135g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1.2g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 40ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.01g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 135g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 10g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |