Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
4,50 zł
(8,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
1,54 zł
(10,99 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |