Darmowa dieta 3100 kcal nr 5498



Śniadanie


Kanapki z pastą z awokado i tuńczyka
529 kcal
Łączna waga porcji: 295g.

B: 31.89 g T: 20.24 g W: 61.11 g (BŁ: 12.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

30   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.



Drugie śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym
451 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 18.91 g T: 14.95 g W: 63.17 g (BŁ: 5.86 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
932 kcal
Łączna waga porcji: 336g.

B: 19.62 g T: 41.52 g W: 120.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

51   32

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Koktajl ze szpinakiem, bananem i kiwi
579 kcal
Łączna waga porcji: 1500g.

B: 11.94 g T: 7.47 g W: 126.99 g (BŁ: 19.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

53   22

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3085 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 97.92 g
Tłuszcz: 111.2 g
Węglowodany: 450.83 g (w tym błonnik: 52.38 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Banan 360g     1,80 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Kiełki brokuła 16g     1,60 zł (4,99 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 78g     9,33 zł (11,96 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mąka kukurydziana 96g     0,34 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 15g     0,42 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 150g     2,99 zł (3,99 zł)
Tuńczyk w oleju 85g     2,75 zł (5,99 zł)
Woda 1230ml 0,00 zł (0,00 zł)



×