Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 18g |
0,79 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Kasza jaglana | 360g |
3,49 zł
(6,78 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 76g |
0,53 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 400g |
7,33 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
1,04 zł
(5,19 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |