Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 120g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 232g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 12g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Siemię lniane | 10g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |