Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka do hamburgera z sezamem | 53g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 10g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 90g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 96g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 20g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |