Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 260g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Ksylitol | 28g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mielona papryka słodka | 2g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Porzeczki czarne | 220g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |