Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
0,21 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dynia | 210g |
1,68 zł
(11,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Granat | 30g |
0,82 zł
(5,99 zł) |
|
Imbir (proszek) | 5g |
0,63 zł
(1,89 zł) |
|
Jarmuż | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 220g |
1,37 zł
(2,49 zł) |
|
Kasza jaglana | 250g |
2,42 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 3g |
0,36 zł
(2,99 zł) |
|
Mango | 280g |
5,26 zł
(7,99 zł) |
|
Migdały | 60g |
5,09 zł
(8,49 zł) |
|
Miód pszczeli | 110g |
4,12 zł
(14,99 zł) |
|
Mięta suszona | 1g |
0,24 zł
(2,19 zł) |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 400ml |
7,19 zł
(8,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 50g |
0,67 zł
(7,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
1,92 zł
(3,99 zł) |
|
Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 4g |
0,08 zł
(3,99 zł) |