1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Słodzik rozpuścić we wrzątku. Na wrzątek wsypać budyń w proszku wymieszany z kaszą manną cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki. Gdy masa jest jednolita i gęsta dodajemy twaróg i wszystko dobrze mieszamy. Gotową mieszankę posypujemy owocami, czekoladą i orzechami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 150g |
![]() |
|
Budyń waniliowy bez cukru | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kasza manna | 20g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 150g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |