Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cytryna | 18g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 280g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 28g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 170g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 250g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |