Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 150g |
4,66 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 300g |
4,49 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 120g |
0,98 zł
(2,79 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 15g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 8g |
0,70 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory | 140g |
0,74 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 50g |
0,33 zł
(3,29 zł) |
|
Ryż brązowy | 120g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 750ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |