Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 360g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Granat | 200g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 24g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 12g |
![]() |
|
Ksylitol | 14g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Musztarda | 20g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 60g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 100g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 200g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 6g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 80g |
![]() |