Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z chlebem.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 140g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |