Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 25g |
0,12 zł
(2,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
0,19 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 30g |
0,52 zł
(3,49 zł) |
|
Pestki dyni | 20g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 250g |
3,49 zł
(3,49 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Rukola | 150g |
8,99 zł
(11,98 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 60g |
3,00 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 120g |
4,93 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |