1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 300g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
0,31 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 105g |
12,56 zł
(14,95 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Masło | 20g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 10g |
0,37 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
1,05 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 15g |
0,37 zł
(2,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 15g |
0,13 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 80g |
1,47 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 240g |
2,40 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 135g |
1,01 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
Szczypiorek | 10g |
1,00 zł
(2,49 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 80g |
3,76 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 720ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |