Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1. Podgrzej oliwę na patelni. Dodaj cebulę, czosnek, cukinię, bakłażana i paprykę. Gotuj przez kilka minut na dużym płomieniu do czasu aż lekko zbrązowieje.
2. Dodaj pokrojone pomidory, wodę, ocet i makaron spaghetti. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 min aż makaron będzie miękki a sos zgęstnieje.
3. Dodaj pokrojoną świeżą bazylię, sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać płatki drożdżowe nieaktywne jeżeli lubisz. Smacznego :)
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
![]() |
|
Bakłażan | 240g |
![]() |
|
Bazylia świeża | 2g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 1200g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 260g |
![]() |
|
Imbir | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 24g |
![]() |
|
Kiwi | 450g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 300g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 70g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 530g |
![]() |
|
Pestki dyni | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 20g |
![]() |
|
Rukola | 100g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 240g |
![]() |
|
Woda | 1460ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |