Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 420g |
![]() |
|
Banan | 1200g |
![]() |
|
Burak | 105g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 19g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Limonka | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 200g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 460ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 70g |
![]() |
|
Papryka chilli | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 170g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 460g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser mozzarella | 20g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 0.2g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 30g |
![]() |
|
Woda | 30ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |