Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
1. Makaron przyrządzamy według przepisu na opakowaniu. 2. Na rozgrzanym oleju smażymy pokrojonego w kostkę kurczaka i przekładamy na talerz. 3. Na tym samym tłuszczu smażymy mieszankę chińską, oraz groszek, aż będą chrupiące. 4. Dodajemy mięso i makaron, wbijamy jajko i mieszamy. 5. Pod koniec dodajemy kiełki, cukier, sosy i posypujemy posiekanymi orzeszkami i szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Cukier biały | 2.5g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Groszek zielony | 20g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 242g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 130g |
![]() |
|
Kiełki słonecznika | 16g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mieszanka chińska mrożona | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 40g |
![]() |
|
Orzechy arachidowe (ziemne) | 15g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 32g |
![]() |
|
Por | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 280g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos chilli słodki | 30g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Woda | 120ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |