Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Ksylitol | 28g |
1,45 zł
(12,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Marchew | 100g |
0,31 zł
(2,29 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Mąka jaglana | 120g |
1,44 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Porzeczki czarne | 220g |
2,93 zł
(5,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 40g |
1,88 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |