Darmowa dieta 3700 kcal nr 79522



Śniadanie


Jaglanka z burakiem, dynia, jarmuzem i granatem
832 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 24.76 g T: 11.63 g W: 165.06 g (BŁ: 15.37 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

5   60

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.



Drugie śniadanie


Sałatka z awokado, szpinakiem i pomarańczą (wersja bezglutenowa)
485 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 9.86 g T: 22.03 g W: 65.9 g (BŁ: 8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.



Obiad


Makaron z gorgonzolą
1296 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 55.38 g T: 52.15 g W: 160.12 g (BŁ: 17.08 g)

Wegetariańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.



Podwieczorek


Pyszny bezmięsny ryż z warzywami i kremowym sosem
415 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 14.15 g T: 11.05 g W: 70.75 g (BŁ: 12.35 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

- Ryż gotujemy al dente - Warzywa kroimy drobno i gotujemy - Mieszamy ryż z warzywami, dodajemy jogurt i powoli podgrzewamy ( nie za szybko żeby jogurt się nie rozwarstwił) - Przyprawiamy i gotowe :D


Kolacja


Kaszotto z kaszy bulgur z białą fasolką, papryką, cukinią i szpinakiem
628 kcal
Łączna waga porcji: 895g.

B: 28.35 g T: 18.67 g W: 96.74 g (BŁ: 19.09 g)

Wegetariańskie  

7   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na głębokiej patelni (takiej z pokrywą) lub w szerokim garnku, na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać rozgniecione ząbki czosnku i chwilę razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i mieszając co chwilę smażyć przez około 2 minuty. Wsypać suchą kaszę bulgur i podsmażać przez ok. 1 minutę mieszając. Dodać słodką paprykę w proszku, kurkumę oraz kumin. Wlać gorący bulion i zagotować, dodać fasolkę z puszki wraz z zalewą, pomidory z puszki, wymieszać i całość zagotować na dużym ogniu. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć pokrywą, zmniejszyć ogień i gotować przez 15 minut, w międzyczasie po 10 minutach gotowania dodać cukinię pokrojoną w słupki lub kosteczkę, wymieszać, przykryć i dalej gotować przez ostatnie 5 minut. Dodać sos ostrygowy i ciągle mieszając zagotować. Następnie dodać szpinak, wymieszać i podgrzewać przez chwilę aż zwiędnie. Można podawać samodzielnie lub z poniższymi dodatkami.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3656 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 132.5 g
Tłuszcz: 115.53 g
Węglowodany: 558.57 g (w tym błonnik: 71.89 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 70g     2,18 zł (13,99 zł)
Brokuły 50g     0,75 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Burak 105g     0,21 zł (1,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Czosnek 13g     0,57 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Fasola biała konserwowa 420g     4,19 zł (7,98 zł)
Granat 30g     0,82 zł (5,99 zł)
Groszek zielony 50g     0,78 zł (6,99 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir (proszek) 5g     0,63 zł (1,89 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Kasza bulgur 100g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 180g     1,74 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 3g     0,36 zł (2,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Kumin (kmin rzymski) 1g     0,09 zł (1,29 zł)
Kurkuma 1g     0,08 zł (1,69 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 200g     2,25 zł (4,49 zł)
Marchew 50g     0,15 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 8g     0,52 zł (1,29 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 30g     3,45 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory w puszce 420g     4,40 zł (8,38 zł)
Ryż brązowy 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Ser gorgonzola 100g     8,99 zł (8,99 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 110g     2,19 zł (3,99 zł)
Sól himalajska 5g     0,05 zł (3,49 zł)



×