1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 40g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Ksylitol | 60g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko sojowe | 880ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 520g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 186g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 8g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Truskawki | 100g |
![]() |