1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 46g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |