1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukinia | 600g |
5,99 zł
(8,49 zł) |
|
| Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
| Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
| Figi suszone | 14g |
1,03 zł
(10,99 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 180g |
1,74 zł
(3,39 zł) |
|
| Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
| Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 350g |
1,05 zł
(2,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 46g |
0,32 zł
(6,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 45g |
5,17 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 400g |
7,33 zł
(10,99 zł) |
|
| Pestki dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
| Rozmaryn suszony | 1g |
0,09 zł
(1,29 zł) |
|
| Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
| Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sos tzatziki | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |