1. W misce wymieszać wszystkie suche składniki, następnie dodać wszystkie mokre i mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji masy. 2. Piec 12-15 min w 180 stopniach C.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 200g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 200g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Cukinia | 600g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 250g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Dżem malinowy | 15g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 70g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 120g |
![]() |
|
Mąka owsiana | 105g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 200g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 36g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 7g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 180g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 470g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Skyr - jogurt islandzki | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 6g |
![]() |
|
Woda | 320ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |