1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Upieczonego buraka w 195 stopniach (czas pieczenia ok.45min) pokroj w kawalki wielkosci ok.1cm. Dynie obierz z skorki, pokroj w kostke i wymieszaj w miseczce z oliwa i utartym imbirem, wyloz blaszke do pieczenia i piecz przez ok. 10-15 min w 180. Jarmuz porwij na drobne listki, oddzielajac stardniale lodygi. Umyj na sitku i po chwili przeloz do miseczki. Wymieszaj dokladnie dlonmi z utartym czosnkiem, oliwa, sokiem z cytryny i dopraw sola. Pozostaw na kilka minut. Ugotowana kasze jaglana serwuj z dynia, burakiem i jarmuzem, dodajac pestki moreli oraz owoc granatu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Burak | 105g |
![]() |
|
Bułka do hamburgera z sezamem | 106g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 20g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Dynia | 210g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 3g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Musztarda | 40g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |